even voorstellen


 

Ik ben Richelle Mallee en sinds 2011 eigenaresse van de Madelief. Mijn vader zei altijd “als je van je hobby je werk kan maken hoef je nooit meer een dag te werken”. En zo maakte ik van mijn werk mijn hartstocht. Hartstocht die ik vooral gebruik bij het maken van rouwbloemen, maar ik garandeer dat ieder boeket met liefde en de juiste aandacht gemaakt wordt.

 Mijn vader was een grijze en wijze man. Als kind leerde hij mij “Het maakt niet uit wat je wilt worden in het leven, als je maar zorgt dat je de beste bent in jouw vakgebied” De beste dat is nog al iets om over jezelf te zeggen, daarom laat ik die ervaring en invulling liever aan jou over. Kijk en beleef de kleuren en bloemen op de website. Ik zal in ieder geval altijd deze waardevolle woorden zo goed mogelijk nastreven. 

 

Wat onschuldig begon met emmers leeggooien, opruimen en klanten helpen in een bloemenkiosk, veranderde al snel in iets waar ik feeling voor had. Toen wist ik het nog zeker, dat de bloemen slechts een bijbaantje zouden zijn. Wat een giller! 

 

Na mijn bloemenopleiding heb ik in diverse winkels gewerkt. En in 2011 nam ik 1 van deze winkels over (Wateringseveld). Zo werd Madelief geboren. Zelf pas 21 lentes jong en met mijn gele Volkswagen kever 1303 met aanhanger leerde iedereen me snel kennen. Dat waren nog eens tijden. 

 

In 2013 verhuisde ik met Madelief naar het Westland en was mijn winkel gevestigd aan het Kerkpad te Monster. Na 7 succesvolle jaren ging Madelief geheel online!! Zo transformeerde Madelief door de jaren heen, maar altijd precies zoals het beste bij mij past. Iedere vorm van Madelief vind ik echt geweldig. Ik ben benieuwd wat de toekomst in petto heeft.

 

Vanaf 2020 ervaarde ik de vrijheid die het online bloemist zijn met zich meebrengt. En dat doet mijn nog steeds goed. Waardoor privé en zakelijk nu de juiste balans hebben, nou ja meestal dan. Om niet meer gebonden te zijn aan een winkel is er zo veel mogelijk, dat lastminute boeket of juist de bloemen voor bij de uitvaart. Waardoor ik altijd op de plek kan zijn waar ik het meest nodig ben. Iedere bloemtje gaat door mijn hand, zo gaat het de deur uit met de perfectie zoals ik dat graag zie.

 

Iedere ochtend vind je mij samen met mijn twee honden op de veiling om verse bloemen te halen. In de middag maak ik mooie creaties die aan het einde van de middag worden bezorgd. Foto’s sturen en administratie dat laat vaak wat langer op zich wachten. In de avonden ben ik graag creatief bezig aan de website met foto’s en producten. Zolang het creatief is word ik er blij van.


Met liefde, Richelle Mallee


Rouw is een ontroostbaar heimwee